„In urma relatarii faptelor petrecute mi s a creat o revolta interioara stiind ca gestul acesta stirbeste puritatea sufleteasca a unei copile. Pe de alta parte aveam sentimentul de neputinta, incapacitate de a actiona ,a stopa si de a repara raul care s a produs” – Mama victimei anonime

O mulțime de femei și de copii au făcut cunoștință direct cu aceștia. În timp ce se plimbau prin parcuri, mergeau cu autobuzul sau parcau mașina, un bărbat din apropiere a început să se masturbeze în fața lor. Aceste incidente se întâmplă fie zi, fie noapte, în locuri aglomerate sau în zone pustii, atât femeilor, cât și copiilor. Din păcate, făptașii sunt de cele mai multe ori ignorați sau, cel mult, mustrați. Chiar și atunci când este anunțată poliția, nu se întâmplă prea multe pentru ca acești prădători sexuali să nu mai apară pe străzi și să nu mai facă rău nimănui.

Chiar Nadia a întâlnit un astfel de individ în timp ce scria un mesaj în mașina ei dintr-o parcare din oraș. Bărbatul s-a apropiat de ușa mașinii în timp ce se masturba, privind-o insistent. Nadia a sunat imediat la poliție, iar polițiștii au ajuns curând în parcare și au alergat după făptaș. Când s-au întors, polițiștii au spus că l-au prins și i-au dat o amendă.

Ca mamă, Nadia a fost profund indignată și a simțit obligația de a face ceva. Nadia a continuat dialogul pe acest subiect cu cei de la secția de poliție, care i-au spus că același bărbat mai fusese amendat pentru aceeași faptă chiar în aceeași săptămână. Când a spus că nu i se pare corect ca o astfel de persoană să fie încă pe străzi, polițiștii au spus că astfel de oameni nu sunt chiar periculoși. Deloc mulțumită de un astfel de răspuns, Nadia a sunat imediat un avocat.

Ce s-ar fi întâmplat dacă nu avea ușa de la mașină încuiată? Dar dacă ar fi fost doar un copil? Oare amenda chiar îl oprește pe făptaș să mai facă astfel de lucruri? Considerând că aceste amenzi sunt plătite vreodată… De ce polițiștii nu arestează astfel de oameni?

Masturbarea în public este o formă de agresiune sexuală și este ilegală. Conform Art. 375 din Codul Penal,

„Fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate   sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârșește acte de exhibiționism sau alte acte sexuale explicite se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Astfel de fapte ar trebui să nu mai fie tolerate de forțele de ordine publică.

Nadia vrea să pornească o campanie de informare și să se asigure că poliția pune legea în aplicare întocmai. Campania de informare îi va învăța pe oameni să raporteze imediat autorităților orice astfel de caz și să reacționeze față de acești agresori, indiferent dacă acțiunea este orientată împotriva lor sau împotriva altcuiva din jur. Forțele de ordine ar trebui să nu ignore astfel de comportamente, ci să-i considere pe acești bărbați infractori, ceea ce și sunt. Forțele de ordine care nu fac așa trebuie să fie trase la răspundere.