Sunt Nadia Pal si anul acesta candidez la Consiliul Local nu pe lista vreunui partid ci ca independentă.

Ma mândresc cu cele doua fiice ale mele, Miriam si Daria, lor mi-am dedicat toata grija, de aici si determinarea mea de-a face mai mult nu doar pentru copiii mei ci si pentru comunitatea unde-mi cresc copiii. Dupa 15 ani in Arad, m-am întors acasă, in Oradea. Iubesc Oradea.

Anul trecut, dupa ce timp de un an am inhalat destul aer infect si greu mirositor in Iosia, am hotărât ca nu-mi voi creste copiii in miros de porci si ca mama trebuie sa iau atitudine si sa fac tot ce pot sa schimb situația „împuțită” din cartierul meu. Nu doar de dragul copiilor mei ci si pentru sănătatea tuturora din cartier.

Jurnalista fiind de profesie, am aflat ca emisiile de hidrogen sulfurat si amoniac atunci cand se regăsesc in aerul pe care-l respiram peste limita impusă de lege, nu este doar insuportabil ci si periculos pentru sănătatea noastra. Astfel am început o campanie de strângere de semnături prin care am încercat sa constrâng autoritățile sa ia atitudine împotriva acestui abuz; apoi întâlniri si discutii cu autoritățile competente urmate de perioade de „respiro” (mirosul de porci a fost o perioada absent) ca apoi sa revină dinnou in cartier.

Azi continuam sa respiram aer infect, uneori zilnic alteori la interval de câteva zile. Recunosc ca se mai întâmpla sa luam pauza de la mirosul pestilential uneori si mai mult de o săptămana chiar, prilej cu care sărbătorim minunea ce s-a întâmplat!

Campania continua.

Pentru ca legea nu se discuta ci se executa. Pentru toata lumea.

Nu campania „împotriva porcilor” m-a determinat sa candidez la Consiliul Local Oradea, ci convingerea mea ca avem nevoie si de consilieri neafiliați politic in Consiliu. Persoane din rândul comunitații cu aplecare in primul rând spre nevoile comunitații si nu spre directivele primite de la liderii partidelor din care fac parte si intereselor acestora.

Prin aceasta nu afirm că partidele politice nu sunt interesate de binele societății, cred însă ca atunci cand vine vorba de vot, membrii partidelor voteaza mai degrabă dupa linia impusă de partid, astfel propria lor libertate de exprimare fiind mult cenzurata. Iar eu tocmai asta vreau sa evit.

Mai mult, tocmai de asta am si refuzat sa candidez pe lista de partid cand mi s-a oferit. Scopul meu nu este sa ajung cu orice preț in Consiliul Local, ci mai degrabă sa ajung acolo respectând principii care stau la baza unei societăți democratice. Ori, sa-mi impui sa vitez o lista de partid mi se pare cel mai nedemocratic vot electoral.

Mesajul meu este simplu – avem nevoie de consilieri independenți in Consiliul Local, persoane cărora nu doar ca le pasa de comunitate si de bunul mers al lucrurilor in orașul lor, dar care au si demostrat inițiativa si simț civic.

In încheiere ceva despre mine: in prezent sunt manager Relatii cu Publicul la Fundația RomaniaOne in cadrul căreia am avut plăcerea sa lucrez cu oameni minunați, sa învăț, sa cresc si sa-mi iubesc tara. RomaniaOne promovează prin evenimentele pe care le organizează valorile specifice culturii romanești cat si spiritul democratic care ar trebui sa ne anime pe toți.